De voorzitters Jeroen van der Lippe van Werfpop en Huub Frencken van de Vrienden van de Leidse Hout kregen allebei een lintje, net als Jeroen Schrama van de verpakkingsvrije winkel. (Foto's: Emile van Aelst).

Groene lintjes uitgereikt aan duurzame Leidse initiatieven

Gisteravond heeft GroenLinks Leiden voor de elfde keer de Groene Lintjes uitgereikt. Dit keer niet zoals in andere jaren op de Dag van de Duurzaamheid, maar dat had alleen een organisatorische reden. Raadslid Jos Olsthoorn die de uitreiking altijd regelt, is eerder dit jaar vader geworden van een tweeling en dat kost veel tijd. De genomineerden zijn er niet minder duurzaam om, zo hield hij zijn gehoor voor bij de Leidse bierbrouwerij Pronck aan de Ter Haarkade waar de uitreiking plaatsvond.

Chris de Waard ging naar de uitreiking en sprak met de winnaars en met GroenLinks raadslid Jos Olsthoorn die de Groene Lintjes in Leiden in goede banen leidt.

Er waren lintjes in drie categorieën. Bedrijven, instellingen en particulieren. Het lintje voor het duurzaamste bedrijf ging naar de verpakkingsvrije winkel van Jeroen Schrama en Anne Grotink die momenteel een pop-up vestiging hebben in het voormalige V&D-pand.

Jos Olsthoorn van GroenLinks Leiden organiseert al een aantal jaar de Groen Lintjes voor duurzame initiatieven.

De Vrienden van de Leidse hout en de organisatoren van Werfpop kregen samen, maar wel allebei, een groenlintje vanwege hun gezamenlijke inspanningen om het karakter van volkspark met een groot evenement als Werfpop te combineren met de natuurwaarde van de Leidse Hout. Dat evenwicht is gevonden en dat werd gisteren beloond.

Het derde lintje ging naar iemand die maar liefst vier keer was genomineerd op de in totaal 14 binnengekomen nominaties. Anne Marieke Schwencke kon haar lintje niet in ontvangst nemen. Ze was gisteren jarig en krijgt het eerbetoon later overhandigd. Schwencke in in Leiden betrokken bij zo’n beetje alles wat met duurzame energie te maken heeft. Bijvoorbeeld het enorme zonnepanelenveld op het dak van gebouw Nieuwe Energie. Ook richtte ze twee weken geleden een zonne-coöperatie op.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Whatsapp Studio
071 - 5235908

×