(Foto: De Zijl Zwemsport).

Ontdek waterpolo bij open dag De Zijl Zwemsport

De Zijl Zwemsport organiseert komende zaterdag een vriendjes en vriendinnetjestoernooi. Alle kinderen met een A en B diploma zijn dan welkom om kennis te maken met waterpolo. Waterpolo wordt bij De Zijl Zwemport op het hoogste niveau beoefend en de club hoopt met de open dag nieuwe jeugd aan te trekken. De dag start in clubhuis de Waterkeet naast zwembad De Zijl.

Tijdens de dag worden er leuke spelletjes gedaan in het water om kinderen kennis te laten maken met de verschillende elementen van de sport. Na afloop wordt er een broodje gegeten en kan er naar een echte waterpolowedstrijd worden gekeken. “Waterpolo is een hele leuke teamsport”, zegt Alida Olijve, jeugdcoördinator bij De Zijl Zwemsport. “Het is een combinatie tussen zwemmen, handbal en rugby. Op tv ziet het er soms wat wild uit, maar het is zeker geen harde sport.”


Jeugdcoördinator Alida Olijve van De Zijl Zwemsport vertelde aan Reanne van Kleef hoe het vriendjes en vriendinnetjestoernooi eruit ziet.

Bij De Zijl Zwemsport zijn al veel jeugdteams actief. Regelmatig worden er teams kampioen van Nederland. Dat gebeurde ook bij de jeugd onder 9 jaar die nog geen officiele competitie speelt. Zij werkten een eigen toernooi af en werden daar kampioen. Door deze overwinning mag De Zijl Zwemsport nu in juni zelf het nationale kampioenschap onder 9 jaar organiseren.

Kinderen die willen meedoen met het vriendjes en vriendinnetjes toernooi kunnen worden aangemeld via waterpolokids@dezijlzwemsport.nl. De dag start om 14.00 uur.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×