(Foto's: AS Media).

Tienduizenden euro's aan achterstallige belasting geïnt

Donderdag heeft de politie in het kader van het Donkere Dagen Offensief (DDO) een grote verkeerscontrole gehouden op twee locaties in Leiden en Zoeterwoude. Op het terrein van Rijkswaterstaat aan de N11 bij Leiden én de parkeerplaats bij de La Place aan de Papeweg in Zoeterwoude hield de politie tussen donderdagmiddag 17.00 uur en vrijdagmorgen 2.00 uur een grote controle gericht op onder andere woninginbrekers. Aan de controle deed ook de Belastingdienst mee.

Verschillende politiemotoren haalden weggebruikers van de weg die vervolgens naar het controleterrein werden begeleid waar zij eerst werden onderworpen aan een alcoholcontrole. Vervolgens werden de voertuigen naar de controleplek gestuurd waar een 100% controle werd gehouden.

De controles leverden nogal wat op. Na afloop werden de volgende resultaten bekend gemaakt. Er werden ongeveer 60 voertuigen 100% gecontroleerd, 50 bestuurders moesten blazen. Daarbij werd een overtreding geconstateerd. Een persoon deed afstand van een  zakje wiet. Ook werden er boetes uitgedeeld voor enkele kleinere vergrijpen zoals een losse lading, uitstekende delen, het voeren van sierverlichting en het niet volgen van een aanwijzing.

De belastingdienst had meer succes. Er werden 13 voertuigen in beslag genomen, 9 werden er afgesleept en er werd 30,794 euro aan verschuldigde belastingen ter plaatse geïnt.

Met de DDO-acties probeert de politie zoveel mogelijk woninginbraken, overvallen en straatroven te voorkomen. Deze maand startte voor de politie weer het Donkere Dagen Offensief (DDO). Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, houdt de politie plaatselijk acties om woning)inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en op te sporen.

 

112 Sleutelstad Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×