(Foto's: AS Media).

Schoonmaakbeurt oven leidt tot flinke ophef

Maandagmiddag zorgde een schoonmaakbeurt van een oven voor de nodige consternatie in de Stuyvesanthof in Leiden. Voertuigen van politie en brandweer domineerden enige tijd het straatbeeld nadat omwonenden een mogelijke brand hadden gemeld.

Omdat de bewoner van het appartement waar de lucht vandaan kwam niet thuis was, is de brandweer aan de achterzijde van het appartementencomplex via de tuin met een trap naar de woning gegaan om te kijken of er iets te zien was. Toen de bewoner even later thuiskwam, kon de brandweer alsnog via de voordeur naar binnen.

Daar bleek dat er geen brand was. De lucht werd veroorzaakt door een speciale vloeistof waarmee de bewoner de oven aan het schoonmaken was. De oven moest daarbij aan staan en dat zorgde voor de vreemde penetrante geur.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×