Politie rolt illegale lotto op in Leiden en Voorschoten

7

De politie is en offensief begonnen tegen illegaal gokken in Leiden en omgeving. Onderzoek wees uit dat in Leiden al enige tijd een illegaal gokcircuit bestaat, waarbij op de reguliere trekking van de Lotto wordt meegelift. Die illegale lotto is volgens de politie extra lucratief omdat er geen kansspelbelasting wordt afgedragen en er geen toezicht op plaatsvindt. Zowel de organisatoren van de illegale lotto als de deelnemers zijn strafbaar.

In hun speurtocht naar illegale gokcircuits en gokhuizen zijn afgelopen zaterdag op twee locaties doorzoekingen gedaan in Leiden en Voorschoten. Bij één van de vermeende organisatoren van de illegale lotto. in de Calandstraat in Leiden, werden een 38-jarige man en een 38-jarige vrouw aangehouden. Ook een vermeende handlanger, een man van 53 uit Voorschoten, werd aangehouden. Ook zijn woning is doorzocht.

Bij de invallen nam de politie circa 40.000 euro aan contant geld, twee voertuigen, luxe horloges, juwelensets, een scooter en twee E-bikes in beslag. De politie werd bij de invallen bijgestaan door de Kansspelautoriteit. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij worden verhoord.

 

Delen

7 reacties

  1. pas op mensen want zo dadelijk zitten al onze ouderen in het gevang vanwege bingo avonden om prijzen en geld, want het is illegal zo ook voor alle deelnemers (geen kansspelbelasting). Wat geeft dit toch maar weer aan dat diegene die de politie dit laat doen een zielig persoon is. Volgens mij heeft hij zelf te veel verloren met knikkeren.

  2. Die Dennis, reageren om te laten zien dat hij niets van het bericht snapt?

    Er is een groot verlies tussen een gezellige bingoavond en een illegaal gokcicuit. Dat snapt de Kansspelautoriteit ook wel.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline