Politie rolt illegale lotto op in Leiden en Voorschoten

De politie is en offensief begonnen tegen illegaal gokken in Leiden en omgeving. Onderzoek wees uit dat in Leiden al enige tijd een illegaal gokcircuit bestaat, waarbij op de reguliere trekking van de Lotto wordt meegelift. Die illegale lotto is volgens de politie extra lucratief omdat er geen kansspelbelasting wordt afgedragen en er geen toezicht op plaatsvindt. Zowel de organisatoren van de illegale lotto als de deelnemers zijn strafbaar.

In hun speurtocht naar illegale gokcircuits en gokhuizen zijn afgelopen zaterdag op twee locaties doorzoekingen gedaan in Leiden en Voorschoten. Bij één van de vermeende organisatoren van de illegale lotto. in de Calandstraat in Leiden, werden een 38-jarige man en een 38-jarige vrouw aangehouden. Ook een vermeende handlanger, een man van 53 uit Voorschoten, werd aangehouden. Ook zijn woning is doorzocht.

Bij de invallen nam de politie circa 40.000 euro aan contant geld, twee voertuigen, luxe horloges, juwelensets, een scooter en twee E-bikes in beslag. De politie werd bij de invallen bijgestaan door de Kansspelautoriteit. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij worden verhoord.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×