Leidse scholier wint speechwedstrijd Amerikaanse verkiezingen

De 16-jarige Aska Hayakawa van het Stedelijk Gymnasium Leiden is één van de twee winnaars van de speechwedstrijd ‘Yes you can!’ van ProDemos en de ambassade van de Verenigde Staten. De andere winnaar is een scholier uit Gouda. Zij zonden een speech in van een minuut  waarin ze het publiek toespraken als een kandidaat van de Democraten of de Republikeinen. De twee winnaars mogen aanwezig zijn bij het Amerikaanse verkiezingsontbijt in het Kurhaus in Scheveningen op woensdag 9 november.

De jury bestond uit Tobias Kwakkelstein, speechschrijver voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en Eddy Habben Jansen, directeur van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. De jury prees de speech van Aska om haar persoonlijke aanpak en poëtische taalgebruik. Door haar publiek op hun emotie aan te spreken bracht ze een pakkende en inspirerende speech voor de Democraten.

ProDemos en de ambassade van de Verenigde Staten in Den Haag nodigden dit najaar alle Nederlandse middelbare scholieren uit om mee te doen aan de speechwedstrijd ‘Yes, you can!’. De inzendingen mochten zowel in het Nederlands als Engels zijn. In totaal zonden 22 scholieren in Nederland een speech in. De 17-jarige Aron Bosman van de Goudse Waarden in Gouda schreef de andere winnende speech.
Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×