Op steeds meer plekken in Leiden verschijnen bloemenvelden. Niet alleen mooi, maar goed voor de bijen. (Foto: Joost Bouwmeester).

Tienduizenden bijvriendelijke bollen voor Singelpark

Er worden de komen tijd 55.000 bijvriendelijke bollen geplant in het Singelpark. De actie gaat zaterdagmorgen om 10.00 uur van start bij de buurttuin in het Huigpark. Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden via www.natuurwerkdag.nl. Er worden aansluitend ook bollen gepland bij het Rembrandtpark en bij de twee ingangen van Museum Volkenkunde.

De bollenplantactie is opgezet door de Vrienden van het Singelpark en GroenLinks Leiden. Bijen in de Buurt van Fonds 1818 levert de biologische bollen. Via dat project wordt gewerkt aan bloemrijke linten vanuit Alpen a/d Rijn, Leiden en Zoetermeer naar het buitengebied. Ook inwoners en buurttuinen langs die linten, en scholen in heel Holland Rijnland hielpen al mee. In 2016 en 2017 plantten zij gezamenlijk 10.000 planten en 80.000 bollen.

Bijenlinten

De bijvriendelijke planten en bollen krijgen een plek in tuinen, geveltuintjes, balkons, buurttuinen en nu dus ook in het Singelpark. Bijen in de Buurt maakt van gewone straten in de steden bloeiende bijenlinten. Ze lopen via de fietsroutes de stad uit naar de randen van de steden.

Ook gemeentes doen mee, met bermen en parken. De linten sluiten aan, of gaan ze aansluiten op bloemenlinten in het Land van Wijk en Wouden. Op deze manier ontstaat een bijenlandschap met voldoende voedsel (bloemen) en nestgelegenheid voor bestuivende insecten.

Zo’n florerend bijenlandschap helpt niet alleen bijen en hommels en, door hun bestuiving, onze voedselproductie, het is ook goed voor andere planten en dieren én het ziet er natuurlijk mooi uit. Ander beheer en een bijvriendelijke inrichting moeten zorgen voor een netwerk van verbindingen met voldoende voedsel en nestgelegenheid voor bestuivende insecten.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×