Oud-bewoners Sibeliusstraat gezocht voor reünie in Leiden Zuid-West

“Onlangs ontmoette mijn zus een jongen uit de Sibeliusstraat. De straat in Leiden Zuid-West waar wij opgroeiden. Het was leuk voor mijn zus om te vertellen dat onze moeder Wiep daar al 50 jaar woont. Helemaal vanaf het begin dus. Van de eerste bewoners wonen er nog maar vijf in deze straat.”

Arthur Haasbroek in gesprek met Chris de Waard over de komende reünie van zijn oude straatje in Leiden Zuid-West.

Aan het woord is Arthur Haasbroek. Hij is op zoek naar een aantal oud-bewoners van de straat. Op 12 november houdt zijn oude buurtje een reünie in het gebouw van Gymsport Leiden aan de Brahmslaan. “Na wat berichtjes heen en weer op Facebook kwam het idee om een reünie te organiseren voor de bewoners die in de jaren 60, 70 en 80 in de Sibeliusstraat hebben gewoond. De kinderen van toen dus.”

Inmiddels zijn er al zo’n 70 aanmeldingen en zijn de organisatoren nog op zoek naar de paar laatste families die nog niet opgespoord zijn. Het gaat om de families Van Oort, Groenendijk, Schuilenburg, Harteveld en Streeder. “Het zou leuk zijn als die er ook bij zijn de 12e,” zegt Haasbroek. “Voor een hapje en een drankje en natuurlijk mooie verhalen uit die tijd.”

Aanmelden kan via Arthur’s mailadres arthur@haasbroek.nl.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×