(Foto's: Reanne van Kleef).

RIVM onderzoekt kunstgrasveld DoCoS

Bij voetbalvereniging DoCoS zijn woensdagmiddag monsters genomen van de rubberkorrels van één van de kunstgrasvelden. Het is onderdeel van een landelijk onderzoek waarmee het RIVM onderzoekt of de korrels schadelijk zijn voor de gezondheid. Steekproefsgewijs worden honderd velden in heel Nederland gecontroleerd. Het is nog niet bekend of er meer velden in Leiden worden bemonsterd. Half december verwacht het RIVM de resultaten te kunnen presenteren.


Monsternemer Leon van Ingen van het RIVM vertelt aan Reanne van Kleef over het onderzoek.

DoCoS volgt, net als veel andere verenigingen in Leiden, de ontwikkelingen op de voet. Bestuurder Ton van Zijp legt uit dat de club het  ook helemaal niet erg vindt dat juist zij in het onderzoek worden meegenomen. “Het RIVM heeft toegezegd dat we met een dag of tien ook de resultaten van ons eigen kunstgrasveld krijgen. Dus dan weten we meteen hoe het ervoor staat.”


Reanne van Kleef sprak met DoCoS-bestuurder Ton van Zijp over het onderzoek en de voorzoorgsmaatregelen die de club treft.

Totdat de resultaten binnen zijn probeert DoCoS zo min mogelijk gebruik te maken van de kunstgrasvelden. Vooral de jeugd wordt waar het kan op de natuurgrasvelden ingedeeld. “Dat lukt helaas niet voor honderd procent. Daarvoor hebben we gewoon te veel leden. We merken wel wat bezorgdheid bij ouders van de jeugdspelers. Maar door goede communicatie en door te laten zien dat wij als bestuur er ook echt mee bezig zijn, veroorzaakt het in ieder geval geen paniek. Tot nu toe hebben we maar één melding gehad van een ouder waarvan het kind niet meer op kunstgras mag voetballen”, aldus Van Zijp

WhatsApp Image 2016-11-03 at 10.06.09
Zakken met rubberkorrels staan al klaar om over de kunstgrasvelden uitgestrooid te worden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×