Alle winnaars van de Leidse sportprijzen 2015 op het podium van de Aalmarktzaal. (Archieffoto: Chris de Waard).

Kampioenen gezocht voor Leidse Sportprijzen

De organisatie van de Leidse Sportprijzen is opzoek naar alle Leidse jeugdkampioenen en naar senioren die in 2016 een uitzonderlijk sportprestatie hebben geleverd. Ieder jaar organiseert de Leidse Sportfederatie samen met de gemeente de Leidse Sportprijzen. Daar wordt de sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en beste aangepaste sporter van het jaar bekend gemaakt. Ook worden alle jeugdkampioenen gehuldigd. De prijzen worden uitgereikt op 10 februari.

De jeugdkampioenen worden in de middag al gehuldigd. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Zo mag de sporter maximaal 18 jaar oud zijn geweest op het moment dat het kampioenschap werd behaald en moet deze in Leiden wonen of uitkomen voor een Leidse sportclub. Iedereen die Nederlands Kampioen is geworden of eremetaal op een EK, WK of op de Olympische Spelen heeft behaald, komt in aanmerking voor de huldiging.

“We houden het zelf zeker wel in de gaten,” legt breedtesportcoördinator Rik van der Geest van de gemeente uit “maar het zou zonde zijn als er iemand tussendoor schiet. Daarom roepen we iedereen op om jeugdkampioenen bij ons aan te melden. Liever zes keer dezelfde aanmelding dan dat we iemand vergeten.” Volgens Van der Geest is het ook helemaal niet erg om iemand aan te melden als je niet zeker weet of deze persoon aan de criteria voldoet. “Dat zoeken wij dan wel uit. We worden echt niet boos om een ‘verkeerde’ aanmelding.”


Reanne van Kleef sprak met breedtesportcoördinator Rik van der Geest van de gemeente over de zoektocht naar Leidse kampioenen.

Nominaties voor de sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en beste aangepaste sporter van het jaar kunnen ook worden aangemeld. Ook deze sporters moeten in Leiden wonen of uitkomen voor een Leidse sportclub. Daarnaast moet er een uitzonderlijke sportprestatie zijn geleverd.

Sporters aanmelden kan via r.vandergeest@leiden.nl en binnenkort via de website van de Leidse Sportfederatie.

 

Leiden Sport Leidse Sportprijzen sportprijzen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×