De avondvierdaagse werd in 2012 na 15 jaar nieuw leven ingeblazen. Inmiddels is het eerste lustrum achter de rug, maar de toekomst is onzeker. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Voortbestaan Leidse Avondvierdaagse onzeker

Het is onduidelijk hoe het verder moet met de Leidse Avondvierdaagse. Dat bleek gisteravond in de vergadering van de raadscommissie Onderwijs en Samenleving waar D66-raadslid Aad van der Luit de kwestie aan de orde stelde.

Chris de Waard in gesprek met D66-raadslid Aad van der Luit over de toekomst van de Leidse Avondvierdaagse.

De avondvierdaagse waar jaarlijks honderden kinderen aan meedoen, wordt georganiseerd door Jeroen Weijermars die daarbij veel ondersteuning krijgt van breedtesportcoördinator Rik van der Geest van de gemeente Leiden. Die laatste mag er echter geen tijd meer insteken en zonder die hulp is het voor Weijermars ondoenlijk om het evenement te blijven organiseren.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Dirkse over de toekomst van de Leidse Avondvierdaagse.

Sportwethouder Dirkse trok zich de zorgen van Van der Luit aan en beloofde zijn uiterste best te doen om een oplossing te vinden.  Ook in zijn ogen is de Leidse Avondvierdaagse een belangrijk evenement dat moet blijven.

Leiden Politiek Sport avondvierdaagse


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×