(Foto's kampioenschap: Anna Ramirez, foto's studio: Chris de Waard).

Leidse judotalenten halen eremetaal op internationaal kampioenschap

De judotalenten van sportschool Ramirez hebben afgelopen zondag weer een aantal medailles binnengehaald. Tien Leidse judoka’s deden mee met Open Breda, een internationaal toptoernooi. De ploeg kwam terug met twee gouden, twee zilveren en één bronzen medaille.

Op Open Breda waren naast Nederland ook landen als Duitsland, Belgie en Engeland vertegenwoordigd. In de categorie onder 12 jaar tot 38 kilogram wist Boris Belien al zijn wedstrijden te winnen en veroverde daarmee de gouden medaille. In dezelfde klasse behaalde Storm van der Stolpe het zilver.

Asma Fahchouch wist ook al haar partijen winnend af te sluiten in de categorie onder 12 jaar tot 25 kilogram en keerde ook terug naar Leiden met een gouden medaille. In de categorie onder 8 jaar tot 25 kilogram won Amber Burgwal het zilver en Elin Niks het brons.

Trainster Anna Ramirez is erg trots op haar leerlingen. “Je moet al een bepaald niveau halen om uitgenodigd te worden voor dit toernooi. Dat we dan met tien judoka’s afreizen en ook nog eens vijf medailles winnen is echt een topprestatie.” Volgende week zijn de talenten uitgenodigd voor een hoog aangeschreven toernooi van Adidas in Leidschenveen.


Anna Ramirez was met kampioenen Boris, Storm en Amber te gast in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM. Ook sprak ze samen met voormalig topjudoka Aad van der Luit over de stand van zaken van judo in Leiden.

 

Advertentie

Leiden Nieuws Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×