(Foto: Reanne van Kleef).

Terugblik: vijfde Leidse Sportcongres brengt sportbestuurders samen

Sportstad Leiden organiseerde woensdag 2 november het vijfde Leidse Sportcongres. Het evenement vond plaats in het gebouw van Zorg en Zekerheid. Ongeveer honderd Leidse sportbestuurders waren aanwezig om presentaties en workshops bij te wonen. Na afloop gingen de bezoekers terug naar hun verenigingen met tips over onder andere het binnenhalen van fondsen en subsidies, het krijgen van meer vrijwilligers en bestuurlijke vernieuwing.

De avond begon met een presentatie van sportwethouder Paul Dirkse. Daarin praatte hij de aanwezigen bij over de stand van zaken op het gebied van sport in Leiden. Vervolgens reikte sportconsulent Kitty van Schie het allereerste certificaat ‘Onbeperkt sporten’ uit aan sportvereniging UVS.

Vervolgens gingen de de deelnemers de eerste workshopronde in waar onderwerpen als sponsoring, fondsen en subsidies, vrijwilligers, bestuurlijke vernieuwing en politiek en sport aan de orde kwamen. Op de website van Sportstad Leiden zijn veel van deze tips terug te vinden.

In de pauze schoof een speciale gast aan: roeier Boudewijn Röell won op de Olympische Spelen met de Holland Acht een bronzen plak en vertelde op het Sportcongres zijn verhaal.

De avond sloot af met een tweede ronde workshops en een netwerkborrel. Organisatoren Rik van der Geest en Tjeerd Scheffer blikten tevreden terug op het vijfde Leidse Sportcongres en beloofden voor de volgende editie nog meer spektakel.


Sleutelstad legde in samenwerking met Honsbeek Media het vijfde Leidse Sportcongres vast in beeld.

Aan het woord zijn:
– Sportwethouder Paul Dirkse over de stand van zaken op sportgebied in Leiden
– Sportconsulent Kitty van Schie en UVS-secretaris Jos van Alphen over het keurmerk ‘Onbeperkt sporten’
– DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk over de workshop fondsen & subsidies
– Conrector Martijn Peetsold van het Leonardo College over de workshop politiek & sport
– Roeier en bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen Boudewijn Röell over zijn olympische race en toekomstplannen
– Organisatoren Tjeerd Scheffer en Rik van der Geest blikken terug op het sportcongres en praten over de verenigingsmonitor.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/272873320″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]


Sleutelstad was natuurlijk ook aanwezig om interviews op te nemen voor het dagelijkse sportprogramma SPORT071. Chris de Waard en Reanne van Kleef spraken met een aantal aanwezigen.

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×