(Archieffoto: Emile van Aelst).

ZZ laat zich niet zomaar naar de slachtbank leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball ontvangt zaterdag in de Vijf Meihal koploper Landstede Basketbal Zwolle. De ploeg uit Leiden verloor afgelopen weken twee keer op rij en bezet daardoor de derde plaats in de Dutch Basketball League. De verklaring voor de verliespartijen kan worden gevonden in de afwezigheid van sterspeler Cashmere Wright. Inmiddels heeft ZZ Leiden een vervanger aangetrokken voor de zwaar geblesseerde guard, maar deze zal zaterdag nog niet in actie komen.

Nu Wright niet meer zal spelen en nieuweling Jonathan Michael Lee nog niet is gearriveerd, kampt ZZ Leiden zaterdag tegen de koploper nog steeds met personele problemen. “In theorie zouden we deze wedstrijd moeten verliezen”, zegt ZZ Leiden-bestuurslid Michael Breel. “Maar het is wel de Vijf Meihal. Het is wel de schuur van Leiden. Wij laten ons niet zomaar naar de slachtbank leiden.”


Reanne van Kleef sprak in SPORT071, het sportprgramma van Sleutelstad FM, met ZZ Leiden-bestuurslid Michael Breel over de verliespartijen tegen Groningen en Amsterdam, het behalen van de play-offs en de komende wedstrijd tegen Zwolle.

Of Lee volgende week wel in actie kan komen is nog zeer de vraag. “De papiermolen is een week geleden al in werking gezet, maar daar gaat altijd een tijd over heen,” legt Breel uit. De Amerikaan kwam tot de zomer uit voor een club in de Griekse competitie. Daar was hij tweede keus en na de zomer kwam hij helemaal niet meer aan  spelen toe. “Maar hij is wel fit”, zegt Breel. “Daar zijn toezeggingen over gedaan.”

Lee komt maandag aan op Schiphol. Toevalligerwijs is dat dezelfde dag dat Wright weer op het vliegtuig naar Amerika stapt. Zaterdag wordt er voor de wedstrijd in de Vijf Meihal afscheid genomen van de voormalige guard van ZZ Leiden. “We leven erg met hem mee en willen hem een mooi afscheid geven”, aldus Breel.


ZZ Leiden-bestuurslid Michael Breel over de blessure van Cashmere Wright en de komst van Jonathan Michael Lee.

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×