Jonathan Michael Lee vervangt Cashmere Wright bij ZZ Leiden

Jonathan Michael LeeZorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft Jonathan Michael Lee aangetrokken als vervanger van de geblesseerde Cashmere Wright. De 26-jarige Amerikaan is de beoogde floorleader van het team van coach Paul Vervaeck. De 1.88 meter lange spelverdeler kwam afgelopen seizoen uit voor het Griekse SEFA Arkadikos.

Lee bracht zijn collegetijd door aan de universiteit van Northeastern. In de laatste drie seizoenen scoorde hij constant in de dubbele cijfers, maar wist daarnaast zijn medespelers goed te vinden. In zijn laatste seizoen was hij gemiddeld goed voor 13.8 punten, 4.4 rebounds, 4.0 assists en 1.8 steals. Het leverde hem een invitatie van de Boston Celtics op om aan pre-draft kamp mee te doen. Lee werd in zijn laatste seizoen opgenomen in het All Tournament Team van de Colonial Athletic Association.

In het seizoen 2013/2014 kwam Lee uit voor het Oostenrijkse Allianz Swans Gmunden. Als startende guard noteerde hij daar gemiddeld 14.1 punten, 4.1 rebounds, 4.8 assists en 1.0 steal. Met zijn team bereikte Lee de bekerfinale. Van eurobasket.com kreeg hij een eervolle vermelding voor het All Austrian League Team.

Zijn volgende stop was Litouwen. Bij BC Siauliai tekende hij in de Litouwse competitie voor 11.3 punten, 3.5 rebounds, 4.0 assists en 1.3 steals. Tevens kwam hij met de club zes keer in actie voor de EuroChallenge. Daarin was hij goed voor 8.8 punten, 2.8 rebounds, 3.0 assists en 1.2 steals.

In januari van dit jaar tekende Lee bij SEFA Arkadikos, een ploeg die in Griekenland op het hoogste niveau uitkomt. Lee werd daar gehaald als startende spelverdeler. In dertien wedstrijden kwam hij tot 4.8 punten, 2.1 rebounds en 2.3 assists.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft Lee voor de rest van het seizoen aangetrokken. Het papierwerk om hem zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen is al in gang gezet. Lee komt maandag 14 november in Nederland aan.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×