Nederlanders pakken massaal de fiets naar werk

Ruim vijftig procent van alle fietsritten in Nederland bestaat uit woon-werkverkeer. Dat aantal groeit. Ook het aantal recreatieve ritten blijft stijgen. Dat concludeert de Fietsersbond na een groot internationaal onderzoek. In totaal werd van 30.000 deelnemers een week lang het fietsgedrag in kaart gebracht.

De meeste fietsritten werden in Amsterdam gemaakt, namelijk 37.913. Utrecht volgt met ruim 32.572 ritjes per fiets. In beide steden wordt wel het langzaamst gefietst. In Amsterdam fietsen mensen gemiddeld 14,4 km per uur en in Utrecht ligt de snelheid met 14,7 km per uur net een fractie hoger.

Nergens in Europa wordt er zoveel gefietst als in Nederland. Een goede fiets is van groot belang voor een verdere stijging van het aantal fietsgebruikers in ons land. Wie een fiets gaat kopen, doet er daarom goed aan zich eerst goed te oriënteren. Hanteer een stappenplan. Bepaal eerst waarvoor je de fiets gaat gebruiken en hoeveel je er aan uit kunt geven. Er zijn talloze merken en specificaties waar je op kunt letten. De website Prijskiller.nl is een goed beginpunt voor wie wil kunnen kiezen uit een enorm assortiment fietsen en speciale aanbiedingen.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×