(Foto: Chris de Waard).

Voorgevel en balken van studentenpand gestut

De gemeente Leiden heeft vanochtend samen met een aannemer een inspectie uitgevoerd in het studentenpand aan de Oude Singel waar in de nacht van zaterdag op zondag een flinke uitslaande brand woedde. Uit de inspectie is gebleken dat de voorgevel en alle balklagen moeten worden gestut.

De aannemer verwacht twee tot drie dagen nodig te hebben om het pand zodanig te verstevigen dat de bouwkundige staat van het pand weer van dien aard is dat het gebouw betreden kan worden. Pas na die tijd kunnen de negen studenten die in het pand wonen onder begeleiding naar binnen om hun persoonlijke bezittingen op te halen.

De aannemer begint eerst met stutten van de gevel. Nadat de gevel van het studentenpand is gestut kunnen de bewoners van de buurpanden weer terug naar huis.

De Oude Singel is ter hoogte van de drie panden in verband met de werkzaamheden nog afgesloten. Na afronding van het werk blijft de stoep bij het studentenpand nog afgesloten omdat deze ruimte nodig is voor de constructie die wordt aangebracht om de gevel te stutten.

Het pand wordt de komende dagen goed in de gaten gehouden en ook tijdens de komende werkzaamheden door de aannemer wordt nog rekening gehouden met het risico op een oplaaiend vuur. Ook afgelopen nacht is de brandweer opnieuw uitgerukt toen smeulende resten voor een klein brandje zorgden.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden brandoudesingel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×