(Foto: Politie).

Twee arrestaties wegens hennepkwekerij aan Lijtweg

De politie in Oegstgeest heeft gisternacht een hennepkwekerij met 100 planten ontdekt in een pand aan de Lijtweg. Daarbij zijn twee mannen aangehouden. De ontmantelde kwekerij wordt samen met de aangetroffen planten vernietigd.

Agenten zagen rond middernacht op de Lijtweg in Oegstgeest een auto staan met daarin iemand die leek te slapen. Net toen ze een kijkje wilden nemen bij het voertuig, kwam een tweede man uit een portiek van een flatgebouw en liep op de auto af.

Toen de agenten de mannen aanspraken, hingen ze een onsamenhangend verhaal op over wat zij daar deden. In de auto roken agenten een sterke wietlucht. Bij controle werden in de achterbak ook inbrekerswerktuigen aangetroffen. Hierop werd het tweetal aangehouden.

Het gaat om een 28-jarige man uit Maarssen en een 32-jarige man uit Bilthoven. Omdat de twee eerder in verband waren gebracht met verdovende middelen stelde de politie een nader onderzoek in. Dat leidde afgelopen nacht naar een ander pand aan de Lijtweg waar een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen. In totaal stonden er 100 hennepplanten in de woning. Ook bleek de stroom illegaal te worden afgetapt.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×