Verdere groei online bestedingen in aanloop naar feestdagen

Het gaat goed met de online aankopen in ons land. Naar verwachting groeien de december-aankopen via internet dit jaar met maar liefst dertien procent vergeleken met vorig jaar. Daarmee komen de totale online bestedingen voor de komende feestdagen naar schatting uit op 5,1 miljard euro. Zestien procent van die aankopen wordt gedaan met een smartphone, zo’n tien procent via een tablet. Op basis van historische gegevens zou 12 december dit jaar met 117 miljoen euro de topdag moeten worden in online omzet.

De cijfers komen uit het recente onderzoek ‘Adobe Digital Insights’. De jaarlijkse studie van de gelijknamige digitale dienstverlener op basis van analyses van geanonimiseerde data van maar liefst 100 miljard bezoeken aan websites van meer dan 700 bedrijven in Europa en Azië. Een daarvan is de Nederlands site Horloge.nl die in de komende feestmaanden weer flink uitpakt met cadeau-artikelen.

Ook bij onze zuiderburen gaat het hard met de online besteden. In België wordt een online omzetgroei van twaalf procent verwacht vergeleken met 2015. De totale online besteding in België voor de aankomende feestdagen komt hiermee uit op 2,9 miljard euro. De drukste dag daar wordt net als in ons land verwacht op 12 december.

Opvallend genoeg zijn de verschillen in het aantal online aankopen in Nederland veel kleiner dan in andere Europese landen. Tijdens de drukste dag wordt er hier 1,7 keer meer uitgegeven dan op een gemiddelde dag. In België is dat bijvoorbeeld maar twee keer zoveel

Aanbiedingen blijven nog altijd de belangrijkste aanleiding voor consumenten om online aankopen te doen, maar het gemak van online winkelen wordt steeds belangrijker. Vooral in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Singapore kiezen steeds meer consumenten voor online winkelen om te voorkomen dat ze in de rij moeten staan in de winkel. Specifieke aanbiedingen zorgen ervoor dat consumenten worden gestimuleerd om aankopen te doen rondom grote kortingsdagen, zoals Black Friday. Dit is duidelijk zichtbaar in Europese landen als het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zweden waar die dag bekender is dan in ons land.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×