(Foto's: Reanne van Kleef).

Ronald McDonaldhuis krijgt 12.500 euro van Leidse ondernemers

Het Ronald McDonaldhuis heeft vanmorgen een cheque van 12.500 euro overhandigd gekregen van het het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden. Dat is een groep van ruim honderd Leidse ondernemers die één keer per maand met elkaar ontbijten en met het ingezamelde geld ouders helpt om dichter bij hun zieke kind te zijn.

Het geld zal voor een groot deel worden besteed aan het draaiende houden van het Ronald McDonaldhuis. Een overnachting kost 60 euro per nacht, terwijl ouders maar 15 euro hoeven te betalen. Ook wordt er geïnvesteerd in de Ronald McDonald daktuin op het LUMC en staat er een grote verhuizing op de planning. “We zitten momenteel een eind van het ziekenhuis af en gaan verhuizen. Dat gaat een hoop kosten en we kunnen dit geld dus heel goed gebruiken”, vertelt manager Nancy Haanappel van het Ronald McDonaldhuis Leiden.


Reanne van Kleef sprak met voorzitter Danny Douwes van Ronald McDonald Business Breakfast Leiden en manager Nancy Haanappel van het Ronald McDonaldhuis over de cheque.

In 2001 werd in Leiden de eerste Ronald McDonald Business Breakfast (RMBB) opgericht. Sindsdien zijn er meerdere RMBB’s door heel Nederland ontstaan. Het lidmaatschap kost 200 euro per jaar. Op wat onkosten na wordt de gehele opbrengst jaarlijks aan het Ronald McDonaldhuis geschonken. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal leden. Het RMBB hoopt dan ook dat steeds meer Leidse ondernemers zich zullen aansluiten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×