DIRK supermarkten verstoppen tabaksartikelen

Nu roken steeds meer een taboe wordt, wil supermarkt DIRK er niet al te nadrukkelijk meer mee geassocieerd worden. De supermarkt verkoopt rookwaren voortaan vanuit lades in plaats vanaf een open stelling.

“Een bewuste keuze,” laat directeur Marcel Huizing van de supermarktketen weten. “We doen dit om meerdere redenen. We willen roken, met name onder jongeren, zeker niet stimuleren. Daarnaast zien de afbeeldingen er op de verpakkingen afschrikwekkend uit. Tot slot verwachten we dat het in de toekomst verplicht wordt om tabaksproducten uit het zicht van de consument te plaatsen. Met de vernieuwde inrichting van onze servicebalies anticiperen we hier nu al op.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×