Eerder voerde de PvdA al op ludieke wijze actie tegen de borden door ze over te plakken met onjuiste informatie, (Archieffoto: PvdA Leiden).

Gemeente gooit illegale reclameborden bij grofvuil

De gemeente Leiden knipt illegaal geplaatste reclameborden voortaan zonder pardon van de lantaarnpaal waaraan ze zijn bevestigd. Dat is de oplossing waarmee burgemeester Lenferink de PvdA tegemoet komt. Die partij had het college gevraagd waarom er niet werd opgetreden tegen de ongeoorloofde uitingen.

Chris de Waard sprak met PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla over de praktische oplossing die de gemeente nu heeft gekozen in de strijd tegen illegaal geplaatste reclameborden.

“Dat gebeurt wel,” zo legde burgemeester Lenferink uit, maar de formele manier waarop de gemeente ermee omging, koste veel tijd en geld en was bovendien weinig effectief. Eerst maakten gemeentelijke handhavers een foto van de betreffende reclame, vervolgens werd een organisatie aangeschreven met het verzoek het bord weg te halen. Al die tijd bleven de borden gewoon staan.

Voortaan halen de medewerkers van de afdeling Stedelijk Beheer de borden gewoon weg. Ze worden als grofvuil afgevoerd. Snel, goedkoop en effectief. Op verzoek van PvdA-fractievoorzitter Holla belt de gemeente zo’n organisatie dan nog wel even met de mededeling dat bij herhaling mogelijk juridische stappen volgen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×