Duurzaamheidssubsidie voor Leidse sportclubs

Sportverenigingen die willen verduurzamen kunnen vanaf januari 2017 subsidie aanvragen op hun energie besparende maatregelen. De subsidie wordt gefinancierd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De Gemeente Leiden biedt verenigingen hulp bij het aanvragen van de subsidie.

Alle maatregelen die bijdragen aan verduurzaming komen in aanmerking. Dat kan zijn het overstappen van TL-verlichting naar LED of het isoleren van de kantine. Dankzij de subsidie kan op maximaal dertig procent van de kosten bespaard worden.


Reanne van Kleef sprak met duurzaamheidscoach Eveline Botter van de Gemeente Leiden over de subsidie.

“Voor zo ver wij weten werden vorig jaar alle aanvragen goedgekeurd”, vertelt duurzaamheidscoach Eveline Botter van de Gemeente Leiden. “Verenigingen moeten alleen niet te lang wachten met het indienen van de aanvraag. De subsidiepot is namelijk niet oneindig. Daarom is het belangrijk om nu alvast met de voorbereidingen te beginnen.”

Sportclubs kunnen de gemeente om hulp vragen bij het het aanvragen van de subsidies. De Gemeente en de vereniging kijken dan samen naar de meest besparende oplossing. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunnen de clubs zien welke stappen ondernomen moeten worden om in aanmerking te komen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×