De intocht van Sinterklaas op de Beestenmarkt. (Foto's: Emile van Aelst).

Sinterklaas strijkt neer in Leiden

Eén keer per jaar gaat de Blauwpoortsbrug open en dat is met de intocht van Sinterklaas. Het is elk jaar weer spannend of de brug het doet maar vandaag waren er geen problemen. Sinterklaas kwam vanmiddag dus precies om 12.00 uur per stoomboot aan op de Beestenmarkt. Tot en met 5 december verblijft de Sint in de Waag waar kinderen hem kunnen bezoeken.

Op de Beestenmarkt werd de Sint door honderden kinderen, hun ouders en grootouders én burgemeester Henri Lenferink ontvangen. Op het grote podium overhandigde de burgemeester een belangrijke sleutel aan Sinterklaas. Die van de Waag waar alle cadeautjes worden bewaard. Ook stond er nog een leuke verrassing op Sinterklaas te wachten: professor Putjes had tijdens een archeologische opgraving een kist met jeugdherinneringen van de Sint terug gevonden. “Die was ik al eeuwen kwijt!”, zei een blije Sinterklaas. Onder andere zijn eerste mijter zat in de kist.

Na het warme welkom op de Beestenmarkt vertrok de stoet van Sinterklaas via de Haarlemmerstraat naar de Hooglandse Kerkgracht. Daar konden kinderen bij de Sint op schoot en spelletjes doen moet de Pieten. Een speciale gast in de stoet was dit jaar T. rex Trix, die haar ogen uitkeek. De intocht van Sinterklaas is zonder problemen verlopen.

Reanne van Kleef was bij de intocht aanwezig en sprak onder andere met kinderen die op Sinterklaas stonden te wachten, de burgemeester en met de Goedheiligman zelf.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×