Zwarte Pieten met botjes in het kroeshaar werden vandaag al snel omgedoopt tot kannibaal-pieten. (Foto's: Doorbraak.eu).

Boze reacties over kannibaal-pieten bij Leidse intocht

kannibaalpieten“Wie verzint zoiets?” Het is een van de meer ingetogen reacties die Doorbraak krijgt op hun Facebook-actiepagina ‘Stop Zwarte Piet Leiden’ als daar een bericht verschijnt over ‘kannibaal-pieten’.

En het moet gezegd worden, enkele pieten die met sint meereden, op weg van Beestenmarkt naar Hooglandse Kerkgracht, waren wel erg frivool uitgedost. Stigmatiserend zou je ook kunnen zeggen. In rokjes en met botjes in het kroeshaar.

Een stad en intocht-organisatie die een geleidelijke verandering nastreeft van de figuur Zwarte Piet naar een onomstreden hulpje van de sint, zou er wellicht beter aan doen om dit soort uitingen achterwege te laten.

 

Het bericht van Doorbraak is op dit moment van schrijven al 100 keer gedeeld en heeft tientallen reacties van mensen die massaal laten weten hun ogen niet te kunnen geloven. “Walgelijk, shame on you Leiden, pure provocatie en ze zijn niet goed bij hun hoofd,” is slechts een greep uit de hele reacties die deze pieten oproepen.

Onder de reacties ook een opmerking van ene Wiljan die denkt te weten dat Freek Vonk erachter zit: “Het zijn Dinopieten geen kannibaalpieten. Vanwege de T-rex in Naturalis enzo. Ze hebben ook een botjesdans gedaan. Waarschijnlijk een ideetje van Team (Freek) Vonk. Want die zijn partner van het Sinterklaasfeest aldaar. Maar dat weet ik niet zeker.”

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Opinie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×