Minderjarige inbreker gepakt in Merenwijk

Eind vorige week werd ingebroken bij eethuis ‘De Molen’ in winkelcentrum De Kopermolen. De politie kon de dader, een 17-jarige jongen uit Leiden, kort na de inbraak aanhouden in de directe omgeving.

Agenten reden in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.40 uur over de Ketelmeerlaan toen ze bij de Watermolen een aantal jongeren zagen staan die het bij het zien van de politie op een rennen zetten. De agenten zetten de achtervolging in en wisten een van de jongens staande te houden.

Tijdens zijn aanhouding probeerde de jongen ongezien een latex handschoen weg te gooien. Dat mislukte. De jongen kon ook geen goede verklaring geven voor zijn aanwezigheid op dat tijdstip bij het winkelcentrum, waarop de politie een rondje maakte langs de winkels.

Bij het eethuis ontdekten de agenten verse braakschade. Ook vonden zij binnen verschillende sporen die naar de aangehouden verdachten leidde. De jongen heeft de inbraak bekend en moet zich in december verantwoorden voor de kinderrechter.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×