Eigenaar administratiekantoor opgepakt wegens BTW-fraude

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) heeft eerder deze maand vier mannen opgepakt wegens belastingfraude. De hoofdverdachte is de 54-jarige eigenaar van een administratiekantoor. De FIOD is het onderzoek gestart nadat de resultaten bekend waren van controles die de Belastingdienst had uitgevoerd.

De 54-jarige man wordt ervan verdacht voor zijn administratiekantoor te veel BTW terug te vragen van de Belastingdienst. De fiscus zag bij controles dat ook door cliënten van het administratiekantoor vermoedelijk te veel BTW werd teruggevraagd. Waarschijnlijk hebben alle verdachten onderling valse facturen naar elkaar gestuurd om op die manier te weinig omzetbelasting af te kunnen dragen. Ze hebben de staat op die manier voor circa vier ton benadeeld.

Samen met de politie zijn door de FIOD doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijfspanden in Leiden en omgeving. De vier aangehouden verdachten hebben waarschijnlijk al sinds 2011 opzettelijk onjuiste aangiften ingediend voor onder meer de omzetbelasting. De fraude is vermoedelijk nog steeds gaande. De verdachten worden ervan verdacht de teruggevorderde BTW te hebben witgewassen. Naast administratie en computers zijn ook auto’s en geld in beslag genomen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×