Hans Schuurman vertelt over de bijeenkomst. ((Foto: Reanne van Kleef).

Bijeenkomst veilig on- en offline voor senioren

De Stichting 55+ in Leiden organiseert morgenmiddag de bijeenkomst ‘Senioren veilig’ bij Sijthoff aan de Doezastraat 18. Er worden drie thema’s aangesneden: Veilig thuis, Veilig gebruik van de smartphone en veilig internet bankieren.

Bij het thema veilig thuis waarschuwt Wichard Verlaan van de Politie Leiden tegen babbeltrucs. Michiel Dijkman van Samsung vertelt niet alleen over het veilig gebruik van de mobiele (smart)telefoon, maar kan het mobiele desgewenst ook direct ‘boefproef’ maken. Tenslotte geeft Guus Steegmans van ABNAMRO informatie over veilig internet bankieren met speciale aandacht voor zaken als ‘phishing’, veilige wachtwoorden en ransom ware. Bij dat laatste ‘gijzelen’ kwaadwillenden de computer door de bestanden te versleutelen. Ze vragen dan losgeld om het weer vrij te geven.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Entree en koffie zijn gratis.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×