Hardlopen is hardloper onder de sportevenementen

Steeds meer mensen doen aan hardlopen. Niet zo gek in een tijd waarin iedereen het druk heeft en het makkelijker is om een sport te beoefenen waarbij je zelf kunt bepalen wanneer je dat doet, zonder rekening te hoeven houden met de agenda van anderen.

Ook steeds meer jongeren gaan hardlopen. Onder studenten is het zelfs de snelstgroeiende sport. Niet voor niets gaat bijvoorbeeld de Leiden Marathon samenwerken met de universitaire wereld en komt er een heus Open Nederlands Studentenkampioenschap op alle afstanden.

Ook in de sportspeciaalzaak valt op dat hardlopen aan populariteit wint. Bij de drie vestigingen van hardloopspecialist Hardloop-geest signaleren ze een flinke toename in het aantal hardloopwedstrijden. “Dat neemt echt hand-over-hand toe. Het blijft tenslotte ook bij zo’n individuele sport leuk om je prestaties af en toe eens te meten aan anderen,” zo klinkt het inde winkel in Nieuw-Vennep. Maar ook bij de vestigingen in Roelofarendsveen en ’s Gravezande ziet het bedrijf eenzelfde tendens.

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×