(Foto's: Emile van Aelst / Leidse Glibber).

Winnaar Winterfotowedstrijd bekend

Thijs Tegelaar is winnaar geworden van de gemeentelijke Winterfotowedstrijd 2016. De jury roemde zijn originaliteit om juist de Zeevaartschool als achtergrond te kiezen voor de foto. Het beeld toont een kraakheldere winterse dag waarop veel gebeurt, zonder dat het rommelig wordt. De jury vond deze foto een verhaal vertellen dat de kijker nieuwsgierig maakt.
In december verschijnt de foto als achtergrond bij de nieuwjaarsgroet van de gemeente aan alle Leidenaren. Naast Stadsfotograaf Vincent Dekkers als voorzitter bestond de jury dit jaar uit Nicole Roepers van Stichting Stadsfotograaf / Museum De Lakenhal, Nina de Vrind van Grafisch Ontwerpbureau Van Engelen en De Vrind en namens de gemeente Peter van Oosterhout (Ruimtelijke Ontwikkeling) en wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte).
 unnamed-2
De winnende winterfoto van Thijs Tegelaar
In de categorie Leiden bij Nachtlicht werd Wilco Devilee winnaar van de Leidse fotowedstrijd met een technisch uitstekend uitgevoerde foto. De lichtbron trekt de blik van de kijker ‘naar binnen’ en levert een betoverend beeld op van een belangrijke historische plek, namelijk daar waar de geuzen de stad binnenkwamen in 1574, aldus de jury.
unnamed-3

De winnende nachtfoto van Wilco Devilee.

Beide foto’s werden beloond met een cheque van 250 euro. In beide categorieën waren er nog verschillende andere finalisten en eervolle vermeldingen.

De volledige juryrapporten zijn terug te vinden op website van de gemeente.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy en stadsfotograaf Vincent Dekkers die dit jaar in de jury zaten, en met winnaars Thijs Tegelaar en Wilco Devilee.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×