NS laat meer treinen rijden van en naar Leiden

Nadat gisteren Arriva al naar buiten kwam met de nieuwe busdienstregeling per 11 december aanstaande, heeft vandaag ook de NS de belangrijkste wijzigingen bekend gemaakt. Er worden op verschillende trajecten meer treinen ingezet. Ook worden aansluitingen verbeterd.

Zo gaan er tussen Leiden en Hoofddorp twee keer zoveel Sprinters rijden. De Sprinter Hoorn Kersenboogerd – Hoofddorp rijdt tot 19.00 uur ’s avonds ook door naar Leiden. Daardoor rijden er overdag vier in plaats van twee Sprinters per uur tussen Hoofddorp en Leiden. Hiermee behoudt Amsterdam Lelylaan een rechtstreekse verbinding met Leiden. De Sprinters Amsterdam Zuid-Hoofddorp rijden niet meer verder richting Leiden.

Tussen Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam Centraal rijdt elk kwartier een rechtstreekse Sprinter. Twee van deze Sprinters rijden na Hoofddorp door richting Leiden en Den Haag Centraal.

De Intercity Dordrecht – Leiden Centraal rijdt door richting Schiphol Airport, Amsterdam Zuid, Almere Centrum en Lelystad. Hiermee ontstaan nieuwe rechtstreekse verbindingen van en naar Amsterdam Zuid: bijvoorbeeld tussen Delft en Amsterdam Zuid.

Ook worden aansluitingen beter op elkaar afgestemd. Bijvoorbeeld van en naar Haarlem en van en naar Schiphol en is er straks elke 5 minuten een reismogelijkheid naar Den Haag Centraal en Den Haag HS. Ook sluiten de Sprinters rondom Leiden beter aan op de Intercity’s. Zo gaat overstappen in Leiden sneller.

Alle wijzigingen in onze regio staan op www.ns.nl/reisinformatie/actueel/zuid-holland.html

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×