Slachtoffer oplichting zorgt voor aanhouding dader

Een 26-jarige man uit Eindhoven is maandagavond op de Turfmarkt in Leiden aangehouden nadat hij kort daarvoor een namaakexemplaar van een dure merktas aan een vrouw probeerde te verkopen op het Stationsplein.

Zondag verkocht de Eindhovenaar in Rotterdam een soortgelijke namaaktas. Het slachtoffer betaalde 375 euro en kwam er na enig onderzoek achter dat het ging om een namaak merktas. Na wat speurwerk van het slachtoffer bleek dat de man in Leiden een soortgelijke aanbood.

De vrouw ging samen met een aantal vriendinnen op onderzoek uit en trof de verkoper op het Stationsplein in Leiden aan. De vrouw begon de verkoper direct te filmen met haar telefoon. Toen de man door had dat het om de vrouw ging die hij zondag in Rotterdam een neptas had verkocht, probeerde hij de mobiel van de vrouw af te pakken. Toen dit niet lukte, ging hij er vandoor richting Steenstraat.

De vrouw ging met haar vriendinnen achter de man aan, maar zij verloren hem uit het oog. Omstanders hielden hem uiteindelijk op de Turfmarkt alsnog aan en droegen hem over aan toegesnelde agenten. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×