Zusterstad Oxford krijgt Leiden plein

In zusterstad Oxford wordt volgend jaar Leiden Square onthult. De stedenband tussen Leiden en Oxford bestaat dan zeventig jaar. Om dit te vieren heeft de gemeente Oxford besloten om een nieuw plein aan de zuidkant van Westgate Square het Leiden Square te noemen. Het plein aan de noordkant heeft al de naam Bonn Square. Met dit symbolische gebaar versterkt Oxford de jarenlange band met de twee oudste zustersteden.

Leiden heeft al jaren een Oxfordlaan op het Waardeiland, maar nu zet ook de Leidse zusterstad Oxford de 70 jaar oude stedenband op soortgelijke wijze extra luister bij. De naam van het plein werd op 12 november onthuld tijdens het Remembrance weekend. Burgemeester Henri Lenferink en de burgemeester van Bonn, Helmut Kollig waren daarbij aanwezig.

Wethouder Bob Price van Oxford is trots op de langdurige verbintenissen met steden in Europa en in de rest van de wereld. “Nu we richting het zeventigjarig bestaan gaan van onze stedenband, hebben we met Leiden Square de kans aangegrepen om onze vriendschap op een tastbare en permanente manier vast te leggen. Ook herdenken we op deze manier de tragische gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog die Bonn, Leiden en Oxford hebben verenigd.”

Volgend jaar zal de gemeenteraad van Oxford tijdens Remembrance weekend een plaquette onthullen op het plein. De ceremonie zal worden bijgewoond door de burgemeester van Leiden.

Cultuur Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×