Xenia wint prestigieuze Gouden Piramide en 50.000 euro

Hospice voor jongeren Xenia wint Rijksprijs voor gebouwen

De Gouden Piramide, de jaarlijkse Rijksprijs voor nieuwe of grondig verbouwde gebouwen, gaat dit jaar naar het Xenia Hospice in Leiden. Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) reikte de prijs (een gouden piramide en 50.000 euro) zaterdag uit.

Xenia is het eerste hospice voor jongeren en jongvolwassenen (van zestien tot veertig jaar) in Nederland en staat in de oude binnenstad van Leiden. Volgens de jury is het belangrijk dat het hospice voor jongeren midden in de levendige binnenstad staat, en niet ergens aan de rand van de stad.

Andere genomineerden waren onder meer de Markthal in Rotterdam en De Hallen in Amsterdam.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×