Jorrit Croon op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. (Foto: Sander van  Ginkel /  Wikimedia Commons).

Jorrit Croon genomineerd voor titel 'wereldhockeytalent' van het jaar

De hockeycarrière van Jorrit Croon zit in een enorme stroomversnelling. De pas 18-jarige Leiderdorper kwam deze zomer al in actie op de Olympische Spelen, werd vorige week verkozen tot sportman van het jaar in Leiderdorp en maakt ook nog kans op de titel ‘Beste mannelijke talent’ van de Internationale Hockey Federatie.


Hockeyer Jorrit Croon vertelde in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, aan Reanne van Kleef over zijn ervaringen op de Olympische Spelen, zijn titel ‘Sportman van het Jaar’ in Leiderdorp, nominatie als wereldhockeytalent van het jaar en zijn verdere plannen dit seizoen.

Voor Croon was het een grote verrassing dat hij afgelopen zomer mee mocht naar Rio de Janeiro. Hij speelde toen pas een half jaar mee in het Nederlands team en was ook nog maar zeventien jaar oud. Tijdens zijn derde wedstrijd op de Spelen werd hij achttien. “Een hele bijzondere verjaardag”, zegt Croon over de wedstrijd die ook nog eens werd gewonnen.

Croon draaide volledig mee in het wisselschema en wist ook nog eens twee keer te scoren. Ook voor hem was het een teleurstelling dat de Nederlandse hockeymannen geen medaille pakte op de Olympische Spelen. “Iedereen verwachtte dat we een medaille zouden halen, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan”, vertelt hij.

Toch is hij vooral trots op wat hij nu al heeft bereikt. Hetzelfde zegt hij over zijn titel ‘Sportman van het Jaar’ in Leiderdorp. “Het is heel mooi dat ik die titel nu al heb gekregen.” Ook is hij door de Fédération Internationale de Hockey  samen met twee Duitsers, een Belg en een jongen uit India genomineerd voor ‘Beste mannelijke talent’ van het jaar. Dat is een award voor het grootste hockeytalent onder 23 jaar. ” Het zou mooi zijn als ik die ook zou winnen, maar het is voor mij al een hele eer om genomineerd te zijn. Of ik hem daadwerkelijk ga winnen, is afwachten. Alle jongens die zijn genomineerd, zijn hartstikke goed.” In  januari 2017 wordt bekend of Croon zich wereldhockeytalent van het jaar mag noemen.

Momenteel bereidt Croon zich met Jong-Oranje voor op het WK onder 21 in India. Dat wordt gespeeld tussen 8 en 18 december.

 

 

 

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×