(Foto: Reanne van Kleef).

13-jarige voetbalster gaat voor Bayern München

Iedere woensdag komen er in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, één of meerdere topsportleerlingen van het Leonardo College langs om hun verhaal te vertellen. Vorige week vertelde voetbalster Isabelle Hoekstra over haar ambitie om ooit voor FC Bayern München uit te komen. Het talent heeft ze zeker, want ze speelt nu al in het Nederlands Elftal onder veertien jaar.


Voetbalster Isabelle Hoekstra was vorige week te gast in SPORT071. Ze vertelde aan Reanne van Kleef over haar ambitie om voor Bayern München uit te komen, voetballen in het Nederlands Elftal, haar blessure en hoe het is om met allemaal topsporters op school te zitten.

Hoekstra is dertien jaar en zit in 2 VWO. Ze voetbalt bij de jongens in de C1 van Rijnsburgse Boys én in het Nederlands Elftal onder veertien jaar. Tenminste, als ze niet geblesseerd is. Aan het begin van dit seizoen scheurde ze tijdens een wedstrijd haar kruisbanden af. Inmiddels is ze daaraan geopereerd, maar liggen er nog wel een paar herstelmaanden in het verschiet. Bang om  haar plek in het Nederlands team kwijt te raken is de rechtsbuiten niet. “Ik was al een jaar vooruit geschoven. Dus dat zit wel goed. Ik verwacht dat ik er gewoon weer bij zit als ik ben hersteld.”

Wanneer er naar haar favoriete voetballer wordt gevraagd, antwoordt ze niet met een mannelijke sterspeler zoals Messi of Ronaldo. Ja, die zijn natuurlijk ook wel goed, maar haar grote voorbeeld is Vivianne Miedema. Speelster van Bayern München. Dat is dan ook de club waar ze het liefst zelf ooit voor wil spelen. “Ik zal nu nog een paar jaar bij Rijnsburgse Boy blijven. Ik denk zeker tot en met de B-junioren. Daarna ben ik oud genoeg om bij de senioren bij een profclub te spelen. Dat mag vanaf vijftien jaar.” Welke Nederlandse eredivisieclub dat dan precies is maakt haar niet zoveel uit. “ADO Den Haag is wel goed en ook redelijk dichtbij. Maar FC Twente is ook echte een goede club. En ik wil natuurlijk bij het Nederlands Elftal blijven.”

Naar welke club ze daarna wil is wel duidelijk. Dat moet eigenlijk Bayern München worden. “Duitsland, Engeland en Amerika zijn nu wel echt de toplanden binnen het vrouwenvoetbal. Het zou echt geweldig zijn om daar te mogen spelen.”

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×