Pratende Zebravinken, Egyptisch Bier & Wetenschapsnieuws

science-071-logo-1Vandaag begon de uitzending met een reportage van Sanne over Egyptisch bier. Verder hebben we telefonisch contact gehad met Michele Spierings over haar promotieonderzoek over spraakperceptie van zebravinken en parkieten. En, ook erg veel interessant wetenschapsnieuws deze uitzending!

 

 

Ter ere van de nieuwe Egypte expositie in het museum van Oudheden besloot ondernemer Janko Duinker echter iets specialers te doen dan gewone reclames voor expedities: hij brouwde een Egyptisch biertje. Hoe smaakt dat bier? En, dronken de Oude Egyptenaren precies datzelfde bier duizenden jaren geleden? Redacteur Sanne van Gammeren probeerde het uit voor Science op Pad.

Michele Spierings vertelde dat de vogels ver van de mens afstaan, maar een belangrijk ding gemeen hebben met mensen dat andere dieren zoals chimpansees niet hebben. Dit is namelijk het vocaal leren. Luister het gesprek met Michele Spierings terug als je hier meer over wil weten.

Tijdens het wetenschapsnieuws kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: echte botten in een oefenpop, astronauten hebben slechtere ogen, relmuizen mogelijk oplossing voor verouderingsproblemen, vaccinaties en veel meer! Luister het hieronder terug.

 

 

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×