Crematie goedkoper dan begrafenis

Een uitvaart of begrafenis. Het zijn niet de meest populaire onderwerpen om het over te hebben, maar het is wel belangrijk om het bespreekbaar te maken. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat het goed is om die eens tegen het licht te houden. Dat kan niet alleen veel geld schelen, maar niet in de laatste plaats bijdragen aan een waardig afscheid volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Wat kost een uitvaart? Die vraag is nauwelijks te beantwoorden zonder precies te weten wat de mogelijkheden zijn en welke wensen er leven. Een reguliere uitvaart kost al snel 5000 euro. De meeste Nederlanders besteden echter ruim 7000 euro aan een uitvaart. Er is steeds meer mogelijk en de wensen en keuzes bepalen de kosten.

Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een kist, het aantal genodigden of het al dan niet versturen van rouwkaarten. Ook de locatie is bepalend voor de prijs. Is er een kerkdienst of alleen een ruimte voor een condoleance met of zonder consumptie. De goedkoopste optie is een crematie. Dat heeft te maken met het wegvallen van de onderhoudskosten van het graf, een grafmonument en bijvoorbeeld de kosten voor een famliegraf.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×