(Foto: In 't Veld & Partners goud- en zilversmeden).

21 sollicitanten voor burgemeesterschap Katwijk

Voor het burgemeesterschap van Katwijk hebben zich 21 kandidaten gemeld bij de commissaris van de Koning. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 18 mei 2017 in functie treden. De sollicitanten – 16 mannen en 5 vrouwen – variëren in leeftijd van 16 tot 64 jaar. Zij zijn lid van het CDA, de PvdA, de ChristenUnie, de SGP, de VVD of niet aan een politieke partij verbonden.

Van de sollicitanten zijn er tien nu ook al burgemeester of dat geweest. Vier sollicitanten zijn (voormalig) wethouder of hebben een vergelijkbare bestuurlijke functie vervuld.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit voert in de komende weken gesprekken met de sollicitanten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie van de Katwijkse gemeenteraad over zijn bevindingen. De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten en doet dan een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

De Katwijkse gemeenteraad zal naar verwachting eind maart 2017 twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad ook een voorkeur uitspreekt voor één van kandidaten. In principe volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

De vacature van eerste burger van Katwijk ontstond per 21 september door de benoeming van Jos Wienen tot burgemeester van Haarlem.

Advertentie

Politiek Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×