(Foto's: Monique Shaw).

Koning opent uitbreiding Leidse Instrumentmakerscchool

Koning Willem-Alexander heeft gisteren de nieuwe vleugel van de Leidse Instrumentmakers School officieel geopend. Aansluitend hield de LiS de hele middag open huis. Door de uitbreiding kan de in 1901 opgerichte  school het leerlingenaantal verder uitbreiden. In omvang is de school verdubbeld, het aantal leerlingen kan nu doorgroeien naar 400.

Tijdens de openingsceremonie kreeg de koning een rondleiding door het gebouw. Daarbij toonden studenten van de LiS hun vakmanschap. Bij elke stop werd een onderdeel vergaard van een bijzondere vorm van de bekende Leidse sleutels. Als aandenken aan de opening en het koninklijk bezoek, zijn de sleutels bij de ingang te bewonderen.

De ‘Leidse instrumentenmakers sleutels’. (Foto’s: Reanne van Kleef). 


Reanne van Kleef sprak met directeur Dick Harms van de Leidse Instrumentmakers School over de uitbreiding. Volgens Harms was het een grote eer dat de koning bij de officiële opening aanwezig was. Eerder dit jaar kreeg de LiS al de erepenning van Leiden aangeboden.


Student Colin van der Voort vertelt hoe het is om aan de Leidse Instrumentmakers School te studeren. De school staat bij bedrijven hoog aangeschreven. Studenten van de LiS krijgen vaak voordat zij hun studie hebben afgerond al een baan aangeboden.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×