In het Weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht start volgende maand een serie workshops voor kinderen die willen leren filmen. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Leren filmen voor kinderen in Weeshuis Leiden

filmenvideoKinderen van 13 tot 15 jaar kunnen begin volgend jaar leren filmen. Eind januari start in het Utopa-Weeshuis Kinderrechtenhuis aan de Hooglandse Kerkgracht een serie van tien gratis workshops. De lessen worden gegeven door een professionele cameraman.

Elke week is er een nieuwe opdracht die wordt uitgevoerd in de omgeving van het Weeshuis. Filmen in de stad of in het donker met een zaklantaarn, maar ook het opnemen van een interview. Doel is om te leren kijken en zien en dat vast te leggen op beeld. Monteren hoeft je niet te leren, ook hoef je geen eigen camera te hebben. Na afloop van de serie van tien lessen wordt er een presentatie van de beste films gemaakt.

 

De eerste les is op dinsdag 24 januari 2017. Daarna elke dinsdagavond tussen 19.30 uur en 21.00 uur. Opgeven kan via www.weeshuisleiden.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×