Gemeente schaft poepzakbak en uitlaatstroken af

belloMet hondenpoep gevulde zakjes mogen voortaan in elke vuilnisbak worden gedeponeerd. De speciale afvalbakken voor hondenpoepzakjes verdwijnen. Evenals de hondenuitlaatstroken.

In plaats daarvan komen er verspreid over de stad 29 kleinere gebieden waar honden los mogen lopen. Een deel van de bestaande plekken blijft gehandhaafd, een deel is nieuw en er verdwijnen veel bestaande gebieden.

depodog

Het Kooipark is in de toekomst zo’n gebied waar honden los mogen lopen. Ook in het Zeeheldenpark, en Park de Bult blijven loslopende honden welkom. Park Matilo is een van de nieuwe gebieden waar een losloopstrook komt. In Groenoord Noord verhuist een strook van de Gabriël Metzustraat naar de Hallenweg. Een overzicht van alle wijzigingen staat in de gemeentelijke nota Hondenbeleid Leiden.

Net buiten de stad wordt een flink aantal losloopgebieden gehandhaafd. Een deel van Vlietland, het Valkenburgs Meer, de Klinkenbergerplas, de Bloemerd en Koudenhoorn bijvoorbeeld.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over het nieuwe hondenbeleid van de gemeente.

De komende periode mogen belanghebbenden inspraakreacties geven op de nieuwe nota. Daarna wordt deze vastgesteld. De wijzigingen worden vanaf het najaar van 2017 doorgevoerd. alle nieuwe regels staan op www.leiden.nl/honden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×