(Foto: Reanne van Kleef).

T. Rex Trix gaat op tour

Tyrannosaurus Trix gaat op reis. De tentoonstelling ‘T.Rex in Town’ is vanaf volgend jaar te zien in musea in Barcelona, Parijs en Macau in China. Tot en met 5 juni staat Trix nog in Naturalis.

De tentoonstelling zal eerst in het science museum Cosmo Caixa in Barcelona te zien zijn. Trix verblijft daar van 8 november 2017 tot en met 26 februari 2018. Daarna reist het skelet door naar het Muséum National d’Histoire Naturelle in Parijs.  Zelfs China wordt bezocht; de tentoonstelling zal daar in het Macau Science Center te Macau te bewonderen zijn.

In de tijd dat de T.Rex op reis is, gaat Naturalis een nieuw museum bouwen. De opening daarvan staat eind 2018 op de planning. Trix zal hierin een ereplaats krijgen. Naturalis heeft in de tussentijd andere tentoonstellingen gepland in het Pesthuis.

De tentoonstelling heeft een recordaantal bezoekers opgeleverd voor Naturalis. In 2016 hebben al 345.000 mensen de Leidse T.rex bewonderd. Het skelet van Trix staat in de top 3 van de best bewaarde Tyrannosaurus rex skeletten ter wereld.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×