D66 Leiden houdt brainstormavond over armoedebeleid

Op donderdag 22 december organiseert D66 Leiden een brainstormavond over armoedebestrijding in Leiden. Eind november startte de partij een ideeënwedstrijd die al veel reacties opleverde. “De vraag was hoe Leidenaren armoede zouden bestrijden als ze de kans kregen,”licht raadslid Lodi van Brussel toe. “Een van de inzendingen was bijvoorbeeld het versimpelen van de aanvraagformulieren voor het minimabeleid.” Tijdens de brainstormavond wil D66 Leiden in gesprek gaan over alle ideeën en die ook verder uitwerken.

Chris de Waard sprak met D66-raadslid Lodi van Brussel over de oproep aan de stad om met ideeën te komen om armoede in Leiden te bestrijden.

Wat hoort er in een Kindpakket zodat kinderen niet de dupe worden van armoede? Hoe kan de gemeente stimuleren dat Leidenaren elkaar ondersteunen als het financieel tegen zit? Op welke manieren kan de gemeente aan schuldhulpverlening doen? Onder andere deze vragen staan tijdens de avond centraal. Naast het brainstormen over ideeën is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen over het armoedebeleid van de gemeente.

Ideeën insturen kan nog tot 6 januari 2017 via lodi.vanbrussel@d66leiden.nl. Het beste idee wordt beloond met een bioscoopbon voor 2 personen. De winnaar wordt daarna bekendgemaakt via de facebookpagina van D66 Leiden.

De brainstormavond op donderdag 22 december begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur in de Buurtontmoetingsplek (BOP) op de Herenstraat 61.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×