(Foto: Chris de Waard).

Paralympisch rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen gehuldigd

Zaterdagavond werd paralympisch rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen gehuldigd in de rust van de basketbalwedstrijd ZZ Leiden tegen Donar Groningen. Van Leeuwen miste de eerdere huldiging omdat ze met haar gezin een vakantie vastplakte aan het verblijf in Brazilië, maar nu werd ze alsnog in het zonnetje gezet door sportwethouder Dirkse.

Voor Van Leeuwen was Rio de laatste keer dat ze meedeed aan de spelen. Na vier keer vindt ze het mooi geweest: “Ik ben al hartstikke oud!,” lachte de 44-jarige na afloop van de huldiging. Een fulltime programma wil ze niet meer. “Dat kan ook niet met een gezin,” zegt de moeder van vier dochters die zaterdag allemaal meekwamen. Net als echtgenoot Jeroen Straathof die toch gemengde gevoelens gehad moet hebben bij de huldiging van zijn echtgenote door dezelfde sportwethouder die twee dagen eerder zijn nieuwe schaatshal vooralsnog de nek omdraaide.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×