110 deelnemers kende de zevende editie van de 'Leidse Elfstedentocht'.

Schaatsers rijden bijna 3000 euro bijeen voor Jeugdportfonds

Gisteren werd in de Schaatshal Leiden voor de zevende keer de ‘Leidse Elfstedentocht’ verreden. In totaal kwamen er 110 deelnemers aan de start om de 1000 rondjes te volbrengen. Lang niet iedereen reed die volledige afstand overigens helemaal. De meesten reden in estafettegroepjes en gaven het stokje regelmatig door. Slechts drie deelnemers reden de 200 kilometer helemaal zelf uit.

De opbrengst, 2.808 euro, is voor het Jeugdsportfonds. “Voor dat geld kunnen weer 16 Leidse kinderen sporten die het anders niet zouden kunnen betalen,” zegt voorzitter jos Arts van de Schaatshal Leiden. De snelste tijd werd zondag gereden door Hans Huizinga uit Haarlem die er 7 uur en 27 minuten over deed. Geen toptijd, het record staat op 6 uur en 9 minuten en werd in 2012 door Jos Dohle uit Oegstgeest neergezet.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×