(Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Har Meijer presenteert eerste kinderboek

harmeijerDe Leidse huisarts in ruste Har Meijer presenteerde gisteren zijn eerste kinderboek. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst op de Lucas van Leydenschool omdat het verhaal zich daar in de buurt afspeelt. Het boek heet ‘Het raadsel van de onbekende ziekte’.

Har Meijer begon zijn carrière als schrijver in 2005. Toen verscheen zijn debuutroman ‘De Blauwe Dood’ gebaseerd op zijn proefschrift over cholera in het Leiden van 1832. Daarna volgden er nog verschillende boeken van zijn hand, ook schrijft Meijer al jaren verhalen en columns in het Leidsch Dagblad.

In zijn eerste kinderboek gaat hij terug naar zijn eerste roman. In ‘Het raadsel van de onbekende ziekte’ beschrijft hij de avonturen van dokterszoontje Japie en de weesjongen Isaac in het door cholera geteisterde Leiden van 1832.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×