Tomas Kok verlaat de Leidse gemeenteraad

2016-12-03-13-06-23Het in oktober 2014 van Leefbaar Leiden afgesplitste raadslid Tomas Kok stopt als raadslid. Zijn Groep Kok verdwijnt daarmee uit de Leidse gemeentepolitiek.

Kok is wegens ziekte al langere tijd afwezig in de Leidse raad. Hij wil zich nu richten op zijn herstel. Dat gaat nog geruime tijd duren en daarom zegt hij niet meer in staat te zijn om het raadslidmaatschap te vervullen.

Of Kok met zijn vertrek definitief afscheid heeft genomen van de Leidse politiek is niet zeker. Onlangs deed PVV-voorman Geert Wilders een oproep aan zijn achterban om zich te melden als kandidaatsraadslid.

In 2018 wil de PVV in alle provincies in een aantal steden meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Kok heeft zich nog niet gemeld, omdat hij zich nu focust op zijn herstel, maar sluit voor de toekomst niets uit. “PVV afdeling worden heb ik altijd als optie opengelaten, maar lokaal doorgaan was ook altijd prima. Nu de deur ervoor openstaat, is het mogelijk, maar niets staat nu nog vast.”

Nu Kok zijn ontslag heeft ingediend als raadslid valt zijn zetel terug aan Leefbaar Leiden. Fractievoorzitter Daan Sloos van die partij kon nog niet reageren om de nu ontstane situatie. Het opstappen van Kok is nieuw voor hem. Op de kandidatenlijst van Leefbaar Leiden stonden in 2014 op de plekken 3, 4 en 5 vertrouwelingen van Kok. Het gaat om Peter Barendse, Wesley Friedhoff en Matthijs de Ridder. In die volgorde moeten zij nu gevraagd worden of ze de opengevallen plek in willen nemen.

Kok stopt overigens niet als lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland. Daar maakt hij deel uit van de PVV-fractie. Wel treedt hij ook daar tijdelijk terug. “De raad kost veel meer tijd en energie omdat ik alles zelf moest doen, in de Staten hebben we een grote fractie en een prima tijdelijk vervanger,” aldus Kok.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×