In het van der Werfpark vindt op 27 en 28 december het Kinderfestival plaats. (Archieffoto: Chris de Waard).

Kinderfestival in van der Werfpark tijdens kerstvakantie

Winkeliers van de Doezastraat organiseren samen met Centrummanagement Leiden op 27 en 28 december een kinderfestival in het van der Werfpark. Kinderen kunnen meedoen aan leuke activiteiten. Ook wordt er goed voor de ouders gezorgd. Zo zijn er verschillende pop-up tipi’s waar zij kunnen genieten van erwtensoep, glühwein of een lekker biertje. De organisatie is nog opzoek naar vrijwilligers.

Door het kinderfestival te organiseren hopen de ondernemers in de Doezastraat meer bij de stad te gaan horen. “Ieder jaar is er een kerstmarkt in de stad en we vonden het jammer dat dit niet aan ons gekoppeld wordt “, vertelt medeorganisator Nelly Brands. Brands is eigenaar van Kapsones Kappers in de Doezastraat. “Het kinderfestival moet een slurf aan festiviteiten worden die de Doezastraat met de rest van de stad verbindt.”

Tijdens het festival kunnen kinderen onder andere schelpjes en schatkistjes schilderen, zich laten schminken en trampoline springen. Brands laat weten dat de organisatie nog opzoek is naar multi-inzetbare vrijwilligers. “We zoeken vooral mensen die het leuk vinden om kinderen te begeleiden bij verschillende activiteiten. Van toiletjuffrouwen zijn we al voorzien.”

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich aanmelden via kapsoneskappers@outlook.com.


Annabel van der Meulen sprak met medeorganisator Nelly Brands over het Kinderfestival.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×