(Foto's Reanne van Kleef).

Aandacht voor gratis OV-kaart jonge MBO'ers

Ruim dertig procent van de MBO’ers onder de achttien jaar heeft nog geen OV-kaart aangevraagd. Per 1 januari 2017 kunnen ook deze studenten gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, maar nog niet iedereen weet dat. Daarom deelde PvdA Leiden vandaag flyers uit bij ROC Leiden Centraal.

“Het MBO is heel belangrijk in Leiden”, zegt duoraadslid Martijn Otten van de PvdA. “We hebben natuurlijk de Leidse instrumentenmakers School die heel bekend is, maar ook het ROC en het ID College met een nieuwe vestiging op de Breestraat. Dus veel MBO-studenten in Leiden en veel daarvan komen ook van buiten de stad.”

HBO’ers konden altijd al een OV-kaart aanvragen, maar MBO’ers mochten dat pas vanaf achttien jaar. Daar komt nu dus verandering in. De gratis OV-kaart scheelt de studenten en ouders gemiddeld zo’n zes- tot zevenhonderd euro per jaar. “Ik kom nog vaak op scholen waar studenten niet weten dat ook zij in het nieuwe jaar recht hebben op gratis openbaar vervoer. Daarom voeren we nu campagne door flyers uit te delen. Maar we verspreiden de boodschap natuurlijk ook via het internet”, aldus Otten.

De kaart kan worden aangevraagd op de website van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).


Reanne van Kleef sprak met duoraadslid Martijn Otten van de PvdA over de gratis OV-kaart voor MBO’ers onder de achttien jaar.

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×